
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.

Lundabaserade Saveggy har samlat in 1,76 miljoner euro från investerare för att ersätta plasten på gurka. Bolaget har utvecklat en växtbaserad, ätbar beläggning som förlänger hållbarheten på färska frukter och grönsaker. – Med denna finansieringsrunda kommer vi att lansera vår första produkt i industriell skala, säger medgrundare och vd Arash Fayyazi. Bland investerarna finns affärsänglar, Unconventional Ventures, LRF Ventures och Almi Invest Greentech.

Lundabaserade Saveggy har samlat in 1,76 miljoner euro från investerare för att ersätta plasten på gurka. Bolaget har utvecklat en växtbaserad, ätbar beläggning som förlänger hållbarheten på färska frukter och grönsaker. – Med denna finansieringsrunda kommer vi att lansera vår första produkt i industriell skala, säger medgrundare och vd Arash Fayyazi. Bland investerarna finns affärsänglar, Unconventional Ventures, LRF Ventures och Almi Invest Greentech.

Lundabaserade Saveggy har samlat in 1,76 miljoner euro från investerare för att ersätta plasten på gurka. Bolaget har utvecklat en växtbaserad, ätbar beläggning som förlänger hållbarheten på färska frukter och grönsaker. – Med denna finansieringsrunda kommer vi att lansera vår första produkt i industriell skala, säger medgrundare och vd Arash Fayyazi. Bland investerarna finns affärsänglar, Unconventional Ventures, LRF Ventures och Almi Invest Greentech.

I slutet av maj öppnar nagelsalong Kayla Beauty på Triangeln, på andra våningen bredvid XXL. Det blir kedjans femte etablering, sedan tidigare finns man i såväl Höllviken och Lund som på Mobilia och Emporia i Malmö. På salongen på Triangeln blir det fokus på naglar och fotvård. – Vi satsar på inredningen, att det ska vara fräscht och kunnig personal, säger delägare Camilla Lien. Att de öppnar i ytterligare ett köpcentrum är ingen slump. – Det har funkat bra, köpcentrum har många drop in-kunder och nu på Triangeln kommer vi ha öppningserbjudande med 20 procents rabatt.

I slutet av maj öppnar nagelsalong Kayla Beauty på Triangeln, på andra våningen bredvid XXL. Det blir kedjans femte etablering, sedan tidigare finns man i såväl Höllviken och Lund som på Mobilia och Emporia i Malmö. På salongen på Triangeln blir det fokus på naglar och fotvård. – Vi satsar på inredningen, att det ska vara fräscht och kunnig personal, säger delägare Camilla Lien. Att de öppnar i ytterligare ett köpcentrum är ingen slump. – Det har funkat bra, köpcentrum har många drop in-kunder och nu på Triangeln kommer vi ha öppningserbjudande med 20 procents rabatt.

I slutet av maj öppnar nagelsalong Kayla Beauty på Triangeln, på andra våningen bredvid XXL. Det blir kedjans femte etablering, sedan tidigare finns man i såväl Höllviken och Lund som på Mobilia och Emporia i Malmö. På salongen på Triangeln blir det fokus på naglar och fotvård. – Vi satsar på inredningen, att det ska vara fräscht och kunnig personal, säger delägare Camilla Lien. Att de öppnar i ytterligare ett köpcentrum är ingen slump. – Det har funkat bra, köpcentrum har många drop in-kunder och nu på Triangeln kommer vi ha öppningserbjudande med 20 procents rabatt.

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö