Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven.
– Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull.
Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda.
– Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.
Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven.
– Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull.
Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda.
– Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!
Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!
Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö