Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Nyöppnat
Juni 2024
Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Fakta

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/dansk-krogarprofil-oppnar-krog-vid-turning-torso

Fler artiklar

Läs
Labbflytt ger kostnadsbesparing
Näringsliv
Juni 2024

Labbflytt ger kostnadsbesparing

Lundabolaget Immunovia redovisade en minskad förlust för årets första kvartal. Diagnostikföretaget, som vill öka överlevnaden för patienter med bukspottkörtelcancer, har också meddelat att man ska flytta sitt labb och amerikanska huvudkontor till North Carolina, USA, från Massachusetts. Flytten sker nu i maj. – Research Triangle Park erbjuder tillgång till spetskompetens till en rimlig kostnad. Att flytta till ett mindre laboratorium är en viktig del i vårt pågående arbete med att bli ett mer slimmat och effektivt företag, säger Jeff Borcherding, vd för Immunovia.

Labbflytt ger kostnadsbesparing
Näringsliv
Juni 2024

Labbflytt ger kostnadsbesparing

Lundabolaget Immunovia redovisade en minskad förlust för årets första kvartal. Diagnostikföretaget, som vill öka överlevnaden för patienter med bukspottkörtelcancer, har också meddelat att man ska flytta sitt labb och amerikanska huvudkontor till North Carolina, USA, från Massachusetts. Flytten sker nu i maj. – Research Triangle Park erbjuder tillgång till spetskompetens till en rimlig kostnad. Att flytta till ett mindre laboratorium är en viktig del i vårt pågående arbete med att bli ett mer slimmat och effektivt företag, säger Jeff Borcherding, vd för Immunovia.

Labbflytt ger kostnadsbesparing
Näringsliv
Juni 2024

Labbflytt ger kostnadsbesparing

Lundabolaget Immunovia redovisade en minskad förlust för årets första kvartal. Diagnostikföretaget, som vill öka överlevnaden för patienter med bukspottkörtelcancer, har också meddelat att man ska flytta sitt labb och amerikanska huvudkontor till North Carolina, USA, från Massachusetts. Flytten sker nu i maj. – Research Triangle Park erbjuder tillgång till spetskompetens till en rimlig kostnad. Att flytta till ett mindre laboratorium är en viktig del i vårt pågående arbete med att bli ett mer slimmat och effektivt företag, säger Jeff Borcherding, vd för Immunovia.

Labbflytt ger kostnadsbesparing
Näringsliv
Juni 2024

Labbflytt ger kostnadsbesparing

Lundabolaget Immunovia redovisade en minskad förlust för årets första kvartal. Diagnostikföretaget, som vill öka överlevnaden för patienter med bukspottkörtelcancer, har också meddelat att man ska flytta sitt labb och amerikanska huvudkontor till North Carolina, USA, från Massachusetts. Flytten sker nu i maj. – Research Triangle Park erbjuder tillgång till spetskompetens till en rimlig kostnad. Att flytta till ett mindre laboratorium är en viktig del i vårt pågående arbete med att bli ett mer slimmat och effektivt företag, säger Jeff Borcherding, vd för Immunovia.

Läs
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Läs
Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.