Chilensk restaurang till Friisgatan

Nyöppnat
Oktober 2023
Chilensk restaurang till Friisgatan

Fakta

Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog  på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
 – Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.

Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog  på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
 – Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/chilensk-restaurang-till-friisgatan

Fler artiklar

Läs
Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm
Mat & Dryck
Juli 2023

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm
Mat & Dryck
Juli 2023

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm
Mat & Dryck
Juli 2023

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm
Mat & Dryck
Juli 2023

Grillad mjölkko med ramslökspesto och lök- & cognacskräm

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Läs
Kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Kalvbräss

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Kalvbräss

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Kalvbräss

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Kalvbräss

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Läs
Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.