
Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
– Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.
Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
– Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö