Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen.
– Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter:
– Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.
Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen.
– Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter:
– Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Efter en miljarduppgörelse med Svenska kraftnät är Malmös gaseldade Öresundsverket redo för återstart. Verket, som lades ned 2016 på grund av olönsamhet, har nu genomgått en omfattande upprustning och ett 30-tal personer har nyanställts. – Det har gått väldigt bra och vi har börjat testköra, sa Uniper Sveriges vd Johan Svenningsson till DI i februari. Trots återöppningen planeras ingen kontinuerlig elproduktion. Gaspriserna är för höga för att nå lönsam drift annat än vid ”extremt höga elpriser”, enligt vd:n.
Efter en miljarduppgörelse med Svenska kraftnät är Malmös gaseldade Öresundsverket redo för återstart. Verket, som lades ned 2016 på grund av olönsamhet, har nu genomgått en omfattande upprustning och ett 30-tal personer har nyanställts. – Det har gått väldigt bra och vi har börjat testköra, sa Uniper Sveriges vd Johan Svenningsson till DI i februari. Trots återöppningen planeras ingen kontinuerlig elproduktion. Gaspriserna är för höga för att nå lönsam drift annat än vid ”extremt höga elpriser”, enligt vd:n.
Efter en miljarduppgörelse med Svenska kraftnät är Malmös gaseldade Öresundsverket redo för återstart. Verket, som lades ned 2016 på grund av olönsamhet, har nu genomgått en omfattande upprustning och ett 30-tal personer har nyanställts. – Det har gått väldigt bra och vi har börjat testköra, sa Uniper Sveriges vd Johan Svenningsson till DI i februari. Trots återöppningen planeras ingen kontinuerlig elproduktion. Gaspriserna är för höga för att nå lönsam drift annat än vid ”extremt höga elpriser”, enligt vd:n.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö