Vad är det som är runt, fem våningar högt och 22.000 kvadratmeter stort? Göteborgs nya landmärke World of Volvo förstås!
Den iögonenfallande byggnaden är uppförd i skandinavisk stil, av drygt 2.800 ton trä samt mängder av gigantiska glasskivor. Placeringen nära E6:an, söder om Liseberg, gör den väl synlig för alla som anländer till stan.
– Utöver att besöka våra utställningar, kommer det inte att kosta något att komma hit; huset och parken runt det kommer att vara öppen för alla. Vårt mål är skapa en plats där stadens invånare ska kunna mötas och studenter ska ha lätt att hitta en plats för att kunna plugga i en trivsam miljö, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.
Tanken är att anläggningen ska bli ett centrum för inspiration, en ständigt föränderlig destination med evenemang, liveuppträdanden och matupplevelser.
I centrum står en utställning som ska kretsa kring omtanken om människan. I den ingår några av Volvos mest ikoniska fordon samt oväntade interaktiva upplevelser.
World of Volvo drivs av Volvo Cars och Volvo Group och öppnar 14 april.
Vad är det som är runt, fem våningar högt och 22.000 kvadratmeter stort? Göteborgs nya landmärke World of Volvo förstås!
Den iögonenfallande byggnaden är uppförd i skandinavisk stil, av drygt 2.800 ton trä samt mängder av gigantiska glasskivor. Placeringen nära E6:an, söder om Liseberg, gör den väl synlig för alla som anländer till stan.
– Utöver att besöka våra utställningar, kommer det inte att kosta något att komma hit; huset och parken runt det kommer att vara öppen för alla. Vårt mål är skapa en plats där stadens invånare ska kunna mötas och studenter ska ha lätt att hitta en plats för att kunna plugga i en trivsam miljö, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.
Tanken är att anläggningen ska bli ett centrum för inspiration, en ständigt föränderlig destination med evenemang, liveuppträdanden och matupplevelser.
I centrum står en utställning som ska kretsa kring omtanken om människan. I den ingår några av Volvos mest ikoniska fordon samt oväntade interaktiva upplevelser.
World of Volvo drivs av Volvo Cars och Volvo Group och öppnar 14 april.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö