Ett gammalt svinstall i slakthusområdet. Det var där som Wine Mechanics slog upp sina portar 2018. Men vinmakaren håller sig inte bara i Gamlestan, utan kommer snart in till Stora saluhallen.
– Vi har under ganska lång tid haft tankar på en satellit inne i stan. Där kommer vi närmare kunderna med våra viner. Så nu öppnar vi en vinbar! berättar Magnus Holmgren, medgrundare av Wine Mechanics.
I Stora saluhallen är det Jerkstrands kafé som lämnar plats för baren, som även kommer att servera vinvänlig mat. Målet är att den ska öppnas före årsskiftet.
Ett gammalt svinstall i slakthusområdet. Det var där som Wine Mechanics slog upp sina portar 2018. Men vinmakaren håller sig inte bara i Gamlestan, utan kommer snart in till Stora saluhallen.
– Vi har under ganska lång tid haft tankar på en satellit inne i stan. Där kommer vi närmare kunderna med våra viner. Så nu öppnar vi en vinbar! berättar Magnus Holmgren, medgrundare av Wine Mechanics.
I Stora saluhallen är det Jerkstrands kafé som lämnar plats för baren, som även kommer att servera vinvänlig mat. Målet är att den ska öppnas före årsskiftet.
Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.
Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.
Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.
I Tullstorp i Malmös utkant byggs ett nytt bostadskvarter. Den blivande bostadsrättsföreningen Tullstorps Ängar ska bestå av totalt 29 par- och radhus i ett och två plan, med 90 respektive 102 kvadratmeters boyta. Samtliga får minst tre sovrum, uteplats och parkering. I kvarteret finns också 14 tomter för friliggande villor med äganderätt. Inflyttning ska enligt planerna påbörjas fjärde kvartalet 2025.
I Tullstorp i Malmös utkant byggs ett nytt bostadskvarter. Den blivande bostadsrättsföreningen Tullstorps Ängar ska bestå av totalt 29 par- och radhus i ett och två plan, med 90 respektive 102 kvadratmeters boyta. Samtliga får minst tre sovrum, uteplats och parkering. I kvarteret finns också 14 tomter för friliggande villor med äganderätt. Inflyttning ska enligt planerna påbörjas fjärde kvartalet 2025.
I Tullstorp i Malmös utkant byggs ett nytt bostadskvarter. Den blivande bostadsrättsföreningen Tullstorps Ängar ska bestå av totalt 29 par- och radhus i ett och två plan, med 90 respektive 102 kvadratmeters boyta. Samtliga får minst tre sovrum, uteplats och parkering. I kvarteret finns också 14 tomter för friliggande villor med äganderätt. Inflyttning ska enligt planerna påbörjas fjärde kvartalet 2025.
Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.
Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.
Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö