
Ett gammalt svinstall i slakthusområdet. Det var där som Wine Mechanics slog upp sina portar 2018. Men vinmakaren håller sig inte bara i Gamlestan, utan kommer snart in till Stora saluhallen.
– Vi har under ganska lång tid haft tankar på en satellit inne i stan. Där kommer vi närmare kunderna med våra viner. Så nu öppnar vi en vinbar! berättar Magnus Holmgren, medgrundare av Wine Mechanics.
I Stora saluhallen är det Jerkstrands kafé som lämnar plats för baren, som även kommer att servera vinvänlig mat. Målet är att den ska öppnas före årsskiftet.
Ett gammalt svinstall i slakthusområdet. Det var där som Wine Mechanics slog upp sina portar 2018. Men vinmakaren håller sig inte bara i Gamlestan, utan kommer snart in till Stora saluhallen.
– Vi har under ganska lång tid haft tankar på en satellit inne i stan. Där kommer vi närmare kunderna med våra viner. Så nu öppnar vi en vinbar! berättar Magnus Holmgren, medgrundare av Wine Mechanics.
I Stora saluhallen är det Jerkstrands kafé som lämnar plats för baren, som även kommer att servera vinvänlig mat. Målet är att den ska öppnas före årsskiftet.

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö