Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop.
– Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen.
– Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop.
– Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen.
– Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
Industri 4.0 eller fjärde industriella revolutionen är en term för flera teknologier och koncept inom automation, processindustriell it och tillverkningsteknologier. Målet är smarta fabriker och logistik som ska kunna sköta sig själva utan människors inblandning och ses som en möjlig lösning för återindustrialisering av västvärlden. De tre första industriella revolutionerna var ångmaskinen, elektriciteten (med masstillverkning) och elektroniken (med datorer och internet).
Industri 4.0 eller fjärde industriella revolutionen är en term för flera teknologier och koncept inom automation, processindustriell it och tillverkningsteknologier. Målet är smarta fabriker och logistik som ska kunna sköta sig själva utan människors inblandning och ses som en möjlig lösning för återindustrialisering av västvärlden. De tre första industriella revolutionerna var ångmaskinen, elektriciteten (med masstillverkning) och elektroniken (med datorer och internet).
Industri 4.0 eller fjärde industriella revolutionen är en term för flera teknologier och koncept inom automation, processindustriell it och tillverkningsteknologier. Målet är smarta fabriker och logistik som ska kunna sköta sig själva utan människors inblandning och ses som en möjlig lösning för återindustrialisering av västvärlden. De tre första industriella revolutionerna var ångmaskinen, elektriciteten (med masstillverkning) och elektroniken (med datorer och internet).
Bang & Olufsens senaste högtalare, Beosound Balance Natura, är deras 360-graders högtalare, på ett stativ designat av B&O i samarbete med italienska stenmärket Antolini. 16 par högtalare ska tillverkas i olika färger naturlig kvarts och kommer erbjudas i B&Os Atelier-katalog.
Bang & Olufsens senaste högtalare, Beosound Balance Natura, är deras 360-graders högtalare, på ett stativ designat av B&O i samarbete med italienska stenmärket Antolini. 16 par högtalare ska tillverkas i olika färger naturlig kvarts och kommer erbjudas i B&Os Atelier-katalog.
Bang & Olufsens senaste högtalare, Beosound Balance Natura, är deras 360-graders högtalare, på ett stativ designat av B&O i samarbete med italienska stenmärket Antolini. 16 par högtalare ska tillverkas i olika färger naturlig kvarts och kommer erbjudas i B&Os Atelier-katalog.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö