
För ungefär ett år sen stod Alloy Developments skyskrapa 505 State Street i Brooklyn klar. Nu vill de bygga en ännu högre skyskrapa i samma kvarter som kan bli världens högsta passivhus. Den nya skrapan, One Third Avenue, planeras bli 220 meter hög med 63 våningar och rymma 583 lägenheter samt kontor på de första 6 våningarna. Alloys CEO Jared Della Valle beskriver passivhusmålet som ”incredibly challenging”, men att uppsidan med hållbarhet är värt det.
För ungefär ett år sen stod Alloy Developments skyskrapa 505 State Street i Brooklyn klar. Nu vill de bygga en ännu högre skyskrapa i samma kvarter som kan bli världens högsta passivhus. Den nya skrapan, One Third Avenue, planeras bli 220 meter hög med 63 våningar och rymma 583 lägenheter samt kontor på de första 6 våningarna. Alloys CEO Jared Della Valle beskriver passivhusmålet som ”incredibly challenging”, men att uppsidan med hållbarhet är värt det.

I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24

I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24

I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24

Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b

Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b

Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b

Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)

Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)

Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö