
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.

Mantisräkan är egentligen ingen räka, utan en Stomatopoda, (släkting till hummern). Den har djurvärldens hårdaste slag när den svingar ut sina klubbor i 23 meter per sekund. Det är ca 50 gånger snabbare än en blinkning. Kraften är 100 gånger dess vikt. guinnessworldrecords.com

Mantisräkan är egentligen ingen räka, utan en Stomatopoda, (släkting till hummern). Den har djurvärldens hårdaste slag när den svingar ut sina klubbor i 23 meter per sekund. Det är ca 50 gånger snabbare än en blinkning. Kraften är 100 gånger dess vikt. guinnessworldrecords.com

Mantisräkan är egentligen ingen räka, utan en Stomatopoda, (släkting till hummern). Den har djurvärldens hårdaste slag när den svingar ut sina klubbor i 23 meter per sekund. Det är ca 50 gånger snabbare än en blinkning. Kraften är 100 gånger dess vikt. guinnessworldrecords.com

Ferdinand’s Creamery är ett mejeri som ligger inne på Washington State Universitys campus. Deras ost på burk har rötter i 40-talet. Burkosten finns i 8 smaker, medan Cougar Gold (en amerikansk cheddar) är den som säljer bäst (ca 80%). Går att köpa online. cougarcheese.wsu.edu

Ferdinand’s Creamery är ett mejeri som ligger inne på Washington State Universitys campus. Deras ost på burk har rötter i 40-talet. Burkosten finns i 8 smaker, medan Cougar Gold (en amerikansk cheddar) är den som säljer bäst (ca 80%). Går att köpa online. cougarcheese.wsu.edu

Ferdinand’s Creamery är ett mejeri som ligger inne på Washington State Universitys campus. Deras ost på burk har rötter i 40-talet. Burkosten finns i 8 smaker, medan Cougar Gold (en amerikansk cheddar) är den som säljer bäst (ca 80%). Går att köpa online. cougarcheese.wsu.edu

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö