
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö