Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Sardell är ingen fisk, utan det svenska produktnamnet på fisken ansjovis (Engraulis encrasicolus) i en lag av olja och salt. Används främst som smakgivare i olika maträtter, bland annat i Caesardressing. Sardeller kan även gå under namnet äkta ansjovis. Fisken ansjovis är rik på vitaminerna A och D, och full av nyttigt omega-3. Inte att förväxla med den svenska konserven ansjovis, som inte är fisken ansjovis, utan skarpsill (Sprattus sprattus) i olja och kryddor som kryddpeppar, kryddnejlika och sandelträ.
Sardell är ingen fisk, utan det svenska produktnamnet på fisken ansjovis (Engraulis encrasicolus) i en lag av olja och salt. Används främst som smakgivare i olika maträtter, bland annat i Caesardressing. Sardeller kan även gå under namnet äkta ansjovis. Fisken ansjovis är rik på vitaminerna A och D, och full av nyttigt omega-3. Inte att förväxla med den svenska konserven ansjovis, som inte är fisken ansjovis, utan skarpsill (Sprattus sprattus) i olja och kryddor som kryddpeppar, kryddnejlika och sandelträ.
Sardell är ingen fisk, utan det svenska produktnamnet på fisken ansjovis (Engraulis encrasicolus) i en lag av olja och salt. Används främst som smakgivare i olika maträtter, bland annat i Caesardressing. Sardeller kan även gå under namnet äkta ansjovis. Fisken ansjovis är rik på vitaminerna A och D, och full av nyttigt omega-3. Inte att förväxla med den svenska konserven ansjovis, som inte är fisken ansjovis, utan skarpsill (Sprattus sprattus) i olja och kryddor som kryddpeppar, kryddnejlika och sandelträ.
I den andra etappen av projektet Äppellunden planeras tolv nya bostäder i form av par- och radhus med äganderätt. Området ligger i östra utkanten av Vellinge tätort där Olsgårdsgatan och Grevievägen möts. De nya bostäderna blir på 121 kvadratmeter i 1,5 plan med två badrum och minst tre men upp till fem sovrum. Samtliga får egen trädgård och förråd. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I den andra etappen av projektet Äppellunden planeras tolv nya bostäder i form av par- och radhus med äganderätt. Området ligger i östra utkanten av Vellinge tätort där Olsgårdsgatan och Grevievägen möts. De nya bostäderna blir på 121 kvadratmeter i 1,5 plan med två badrum och minst tre men upp till fem sovrum. Samtliga får egen trädgård och förråd. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I den andra etappen av projektet Äppellunden planeras tolv nya bostäder i form av par- och radhus med äganderätt. Området ligger i östra utkanten av Vellinge tätort där Olsgårdsgatan och Grevievägen möts. De nya bostäderna blir på 121 kvadratmeter i 1,5 plan med två badrum och minst tre men upp till fem sovrum. Samtliga får egen trädgård och förråd. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
Cigarrkniven Hurricane från William Henry kombinerar japansk Mokume Gane med mammutfossil och damaskerat blad. Prislappen ligger på motsvarande 24 695 spänn.
Cigarrkniven Hurricane från William Henry kombinerar japansk Mokume Gane med mammutfossil och damaskerat blad. Prislappen ligger på motsvarande 24 695 spänn.
Cigarrkniven Hurricane från William Henry kombinerar japansk Mokume Gane med mammutfossil och damaskerat blad. Prislappen ligger på motsvarande 24 695 spänn.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö