
Det växande antalet svenska Öresundspendlare är en god affär för Danmark, enligt en ny rapport från näringslivsorganisationen Dansk Erhverv. Studien visar att svenskar som bor i Sverige men arbetar i Danmark under 2023 bidrog med 20 miljarder danska kronor till dansk BNP – en ökning med 2 miljarder jämfört med föregående år.
– Siffrorna talar sitt tydliga språk: Pendlare från Sverige är en mycket god affär för Danmark, säger Jesper Kronborg, branschdirektör på Dansk Erhverv, som ser fortsatt stor potential i utbytet mellan länderna.
Det växande antalet svenska Öresundspendlare är en god affär för Danmark, enligt en ny rapport från näringslivsorganisationen Dansk Erhverv. Studien visar att svenskar som bor i Sverige men arbetar i Danmark under 2023 bidrog med 20 miljarder danska kronor till dansk BNP – en ökning med 2 miljarder jämfört med föregående år.
– Siffrorna talar sitt tydliga språk: Pendlare från Sverige är en mycket god affär för Danmark, säger Jesper Kronborg, branschdirektör på Dansk Erhverv, som ser fortsatt stor potential i utbytet mellan länderna.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö