Under våren öppnar kedjan Sushi Yama sin tredje restaurang i Malmö – den här gången på Hansa. Sedan tidigare har man restauranger på Emporia och Mobilia.
– Vi ser fortsatt potential för etableringar i staden. Vårt koncept är omtyckt och vi expanderar runtom i landet för att bli ännu mer tillgängliga, så också i Malmö, säger Danny Barsoum, Sushi Yama.
Sushi Yama har funnits sedan 2008 och har i dag 42 restauranger runtom i Sverige. Konceptet med ”sushi i nordisk tappning” har gjort kedjan till Nordens största inom sushi.
Restaurangen i Malmö kommer att ligga längs Malmborgsgatan, precis vid entrén.
Vad lockade med platsen?
– Vi tror på läget och på Hansa som citygalleria. Platsen spelar också bra ihop med redan befintliga Sushi Yama-restauranger, för ett bättre upptagningsområde. Vi ser en mysig uteservering framför oss och ett läge som funkar lika bra för en sushiupplevelse på plats som för avhämtning.
Under våren öppnar kedjan Sushi Yama sin tredje restaurang i Malmö – den här gången på Hansa. Sedan tidigare har man restauranger på Emporia och Mobilia.
– Vi ser fortsatt potential för etableringar i staden. Vårt koncept är omtyckt och vi expanderar runtom i landet för att bli ännu mer tillgängliga, så också i Malmö, säger Danny Barsoum, Sushi Yama.
Sushi Yama har funnits sedan 2008 och har i dag 42 restauranger runtom i Sverige. Konceptet med ”sushi i nordisk tappning” har gjort kedjan till Nordens största inom sushi.
Restaurangen i Malmö kommer att ligga längs Malmborgsgatan, precis vid entrén.
Vad lockade med platsen?
– Vi tror på läget och på Hansa som citygalleria. Platsen spelar också bra ihop med redan befintliga Sushi Yama-restauranger, för ett bättre upptagningsområde. Vi ser en mysig uteservering framför oss och ett läge som funkar lika bra för en sushiupplevelse på plats som för avhämtning.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Jag får många frågor från er läsare via sms, mail, telefax, telefon etc. Det tackar vi för. De allra flesta av er undrar var jag står eller stod i Barbenheimer-frågan. Alltså tävlingen mellan Barbie-filmen och Oppenheimer.
Jag får många frågor från er läsare via sms, mail, telefax, telefon etc. Det tackar vi för. De allra flesta av er undrar var jag står eller stod i Barbenheimer-frågan. Alltså tävlingen mellan Barbie-filmen och Oppenheimer.
Jag får många frågor från er läsare via sms, mail, telefax, telefon etc. Det tackar vi för. De allra flesta av er undrar var jag står eller stod i Barbenheimer-frågan. Alltså tävlingen mellan Barbie-filmen och Oppenheimer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö