Under våren öppnar kedjan Sushi Yama sin tredje restaurang i Malmö – den här gången på Hansa. Sedan tidigare har man restauranger på Emporia och Mobilia.
– Vi ser fortsatt potential för etableringar i staden. Vårt koncept är omtyckt och vi expanderar runtom i landet för att bli ännu mer tillgängliga, så också i Malmö, säger Danny Barsoum, Sushi Yama.
Sushi Yama har funnits sedan 2008 och har i dag 42 restauranger runtom i Sverige. Konceptet med ”sushi i nordisk tappning” har gjort kedjan till Nordens största inom sushi.
Restaurangen i Malmö kommer att ligga längs Malmborgsgatan, precis vid entrén.
Vad lockade med platsen?
– Vi tror på läget och på Hansa som citygalleria. Platsen spelar också bra ihop med redan befintliga Sushi Yama-restauranger, för ett bättre upptagningsområde. Vi ser en mysig uteservering framför oss och ett läge som funkar lika bra för en sushiupplevelse på plats som för avhämtning.
Under våren öppnar kedjan Sushi Yama sin tredje restaurang i Malmö – den här gången på Hansa. Sedan tidigare har man restauranger på Emporia och Mobilia.
– Vi ser fortsatt potential för etableringar i staden. Vårt koncept är omtyckt och vi expanderar runtom i landet för att bli ännu mer tillgängliga, så också i Malmö, säger Danny Barsoum, Sushi Yama.
Sushi Yama har funnits sedan 2008 och har i dag 42 restauranger runtom i Sverige. Konceptet med ”sushi i nordisk tappning” har gjort kedjan till Nordens största inom sushi.
Restaurangen i Malmö kommer att ligga längs Malmborgsgatan, precis vid entrén.
Vad lockade med platsen?
– Vi tror på läget och på Hansa som citygalleria. Platsen spelar också bra ihop med redan befintliga Sushi Yama-restauranger, för ett bättre upptagningsområde. Vi ser en mysig uteservering framför oss och ett läge som funkar lika bra för en sushiupplevelse på plats som för avhämtning.
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära! Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster. – Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab. Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk. I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära! Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster. – Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab. Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk. I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära! Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster. – Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab. Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk. I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
Göteborgsregionen toppar listan i Intelligent Logistiks årliga ranking av Sveriges bästa logistiklägen. Branschtidningen noterar bland annat att det finns gott om byggklar mark för logistik i regionen, som i Mölndal och omkring Landvetter. – Vi är glada och stolta […] Här finns kompetent arbetskraft, god infrastruktur, byggbar mark redo för etablering både idag och på sikt, säger Jacob Minnhagen, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn. Göteborg delar förstaplatsen med Helsingborg, medan Jönköping och Nässjöregionen är trea.
Göteborgsregionen toppar listan i Intelligent Logistiks årliga ranking av Sveriges bästa logistiklägen. Branschtidningen noterar bland annat att det finns gott om byggklar mark för logistik i regionen, som i Mölndal och omkring Landvetter. – Vi är glada och stolta […] Här finns kompetent arbetskraft, god infrastruktur, byggbar mark redo för etablering både idag och på sikt, säger Jacob Minnhagen, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn. Göteborg delar förstaplatsen med Helsingborg, medan Jönköping och Nässjöregionen är trea.
Göteborgsregionen toppar listan i Intelligent Logistiks årliga ranking av Sveriges bästa logistiklägen. Branschtidningen noterar bland annat att det finns gott om byggklar mark för logistik i regionen, som i Mölndal och omkring Landvetter. – Vi är glada och stolta […] Här finns kompetent arbetskraft, god infrastruktur, byggbar mark redo för etablering både idag och på sikt, säger Jacob Minnhagen, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn. Göteborg delar förstaplatsen med Helsingborg, medan Jönköping och Nässjöregionen är trea.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö