
Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.

Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.

Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.

Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.

’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.

’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.

’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö