Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö