
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö