
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.

I området i Mejeriparken i centrala Vellinge ska det bli totalt cirka 145 nya bostäder tillsammans med centrumfunktioner och grönområden de kommande åren. Nu planeras 34 av bostäderna i den kommande bostadsrättsföreningen Roslyckan, som ska bestå av 18 lägenheter, 16 radhus samt en verksamhetslokal. Byggstart sker när detaljplanen vunnit laga kraft. Inflyttning beräknas kunna ske inom några år.

I området i Mejeriparken i centrala Vellinge ska det bli totalt cirka 145 nya bostäder tillsammans med centrumfunktioner och grönområden de kommande åren. Nu planeras 34 av bostäderna i den kommande bostadsrättsföreningen Roslyckan, som ska bestå av 18 lägenheter, 16 radhus samt en verksamhetslokal. Byggstart sker när detaljplanen vunnit laga kraft. Inflyttning beräknas kunna ske inom några år.

I området i Mejeriparken i centrala Vellinge ska det bli totalt cirka 145 nya bostäder tillsammans med centrumfunktioner och grönområden de kommande åren. Nu planeras 34 av bostäderna i den kommande bostadsrättsföreningen Roslyckan, som ska bestå av 18 lägenheter, 16 radhus samt en verksamhetslokal. Byggstart sker när detaljplanen vunnit laga kraft. Inflyttning beräknas kunna ske inom några år.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö