
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.

De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.

De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.

De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.

I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.

I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.

I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö