För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö