Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
– Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
– Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.
Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
– Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
– Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö