
Redan för några år sedan etablerade sig Slettvoll i Göteborg. Men snart flyttas butiken i Västra Frölunda och blir en flaggskeppsbutik i centrala stan.
– Vi ser otroligt mycket fram emot en etablering på Avenyn. Slettvoll finns representerat i sjutton butiker med väl utvalda adresser i Skandinavien, säger Bjørn Helge Vik, vd för Slettvoll.
Den norska inredningskedjan grundades redan 1951 och säljer designmöbler i den högre prisklassen. Exempelvis har flera soffor en prislapp på över 50 000 kronor. Det är ett långt steg från bolagets början då varorna transporterades med cykel, till dagens internationella inredningskoncept. På Avenyn flyttar man in i en lokal på 542 kvadratmeter, en sammanslagning av tre butikslokaler i entréplan. Dessa rymde tidigare Holmens herr, Tommy Hilfiger och Wetterling Gallery. Öppningen ska ske i början av 2024.
Redan för några år sedan etablerade sig Slettvoll i Göteborg. Men snart flyttas butiken i Västra Frölunda och blir en flaggskeppsbutik i centrala stan.
– Vi ser otroligt mycket fram emot en etablering på Avenyn. Slettvoll finns representerat i sjutton butiker med väl utvalda adresser i Skandinavien, säger Bjørn Helge Vik, vd för Slettvoll.
Den norska inredningskedjan grundades redan 1951 och säljer designmöbler i den högre prisklassen. Exempelvis har flera soffor en prislapp på över 50 000 kronor. Det är ett långt steg från bolagets början då varorna transporterades med cykel, till dagens internationella inredningskoncept. På Avenyn flyttar man in i en lokal på 542 kvadratmeter, en sammanslagning av tre butikslokaler i entréplan. Dessa rymde tidigare Holmens herr, Tommy Hilfiger och Wetterling Gallery. Öppningen ska ske i början av 2024.

Kalixlöjrom är en skyddad delikatess från siklöja (en laxfisk) som fiskas i Bottenviken mellan Piteå och Haparanda. Den kännetecknas av sin intensiva orangefärg, milda smak med inslag av fiskolja och salt, och att den har skyddad ursprungsbeteckning (SUB) sedan 2010. Endast 4% salt tillsätts innan infrysning och fiske sker under en begränsad period på hösten.

Kalixlöjrom är en skyddad delikatess från siklöja (en laxfisk) som fiskas i Bottenviken mellan Piteå och Haparanda. Den kännetecknas av sin intensiva orangefärg, milda smak med inslag av fiskolja och salt, och att den har skyddad ursprungsbeteckning (SUB) sedan 2010. Endast 4% salt tillsätts innan infrysning och fiske sker under en begränsad period på hösten.

Kalixlöjrom är en skyddad delikatess från siklöja (en laxfisk) som fiskas i Bottenviken mellan Piteå och Haparanda. Den kännetecknas av sin intensiva orangefärg, milda smak med inslag av fiskolja och salt, och att den har skyddad ursprungsbeteckning (SUB) sedan 2010. Endast 4% salt tillsätts innan infrysning och fiske sker under en begränsad period på hösten.

Varje år är det samma sak. Som matskribent är det snudd på obligatoriskt att skriva om årets trender på julbordet. Jag har redan sett någon fråga sina följare vilka nya rätter de dukar fram i år. Är det nu julskinkan åker ut och ersätts av yakitorispett, sillen får göra plats åt anchoas och dopp i grytan byts ut mot dopp i Côte d’Or?

Varje år är det samma sak. Som matskribent är det snudd på obligatoriskt att skriva om årets trender på julbordet. Jag har redan sett någon fråga sina följare vilka nya rätter de dukar fram i år. Är det nu julskinkan åker ut och ersätts av yakitorispett, sillen får göra plats åt anchoas och dopp i grytan byts ut mot dopp i Côte d’Or?

Varje år är det samma sak. Som matskribent är det snudd på obligatoriskt att skriva om årets trender på julbordet. Jag har redan sett någon fråga sina följare vilka nya rätter de dukar fram i år. Är det nu julskinkan åker ut och ersätts av yakitorispett, sillen får göra plats åt anchoas och dopp i grytan byts ut mot dopp i Côte d’Or?

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man bakar en portugisisk julkaka – Bolo Rei.

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man bakar en portugisisk julkaka – Bolo Rei.

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man bakar en portugisisk julkaka – Bolo Rei.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö