
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö