När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö