
Kullagerjätten SKF fortsätter att renodla sin flygsatsning. Bolaget säljer verksamheten för precisionskomponenter i Elgin, Illinois, till Carco PRP Group för cirka 700 miljoner kronor. Rörelsen omsatte 260 miljoner under 2024 och räknas inte som kärnverksamhet.
Tillsammans med den tidigare avyttringen i Hanover har SKF därmed sålt båda de amerikanska verksamheter som inte bedöms strategiska. Nu ska fokus ligga på lagerprodukter för flygmotorer och flygplansstrukturer, där försäljningen uppgår till omkring 6 miljarder kronor per år. Affären väntas bli klar i slutet av året.
Kullagerjätten SKF fortsätter att renodla sin flygsatsning. Bolaget säljer verksamheten för precisionskomponenter i Elgin, Illinois, till Carco PRP Group för cirka 700 miljoner kronor. Rörelsen omsatte 260 miljoner under 2024 och räknas inte som kärnverksamhet.
Tillsammans med den tidigare avyttringen i Hanover har SKF därmed sålt båda de amerikanska verksamheter som inte bedöms strategiska. Nu ska fokus ligga på lagerprodukter för flygmotorer och flygplansstrukturer, där försäljningen uppgår till omkring 6 miljarder kronor per år. Affären väntas bli klar i slutet av året.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö