Skånsk laddteknik testas på fransk väg

Näringsliv
Oktober 2023
Skånsk laddteknik testas på fransk väg

Fakta

Lundaföretaget Elonroad inleder i höst ett samarbete med den europeiska byggjätten Vinci Group för att bygga en elväg i Paris. Planen är att använda konduktiv teknik, där el överförs direkt till fordon genom kontakt mellan en ledning eller en skena.
 – Det är fantastiskt att se två av världens länder med minst utsläpp, Sverige och Frankrike, samarbeta för att förverkliga elvägar, säger Elonroads vd Karin Ebbinghaus.
 Projektet påbörjas i september och löper under tre år. Investeringarna uppgår till mellan 60 och 80 miljoner kronor.

Lundaföretaget Elonroad inleder i höst ett samarbete med den europeiska byggjätten Vinci Group för att bygga en elväg i Paris. Planen är att använda konduktiv teknik, där el överförs direkt till fordon genom kontakt mellan en ledning eller en skena.
 – Det är fantastiskt att se två av världens länder med minst utsläpp, Sverige och Frankrike, samarbeta för att förverkliga elvägar, säger Elonroads vd Karin Ebbinghaus.
 Projektet påbörjas i september och löper under tre år. Investeringarna uppgår till mellan 60 och 80 miljoner kronor.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/skansk-laddteknik-testas-pa-fransk-vag

Fler artiklar

Läs
Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Läs
Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Läs
Kött, sås, potatis
Visste du att
Maj 2025

Kött, sås, potatis

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Kött, sås, potatis
Visste du att
Maj 2025

Kött, sås, potatis

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Kött, sås, potatis
Visste du att
Maj 2025

Kött, sås, potatis

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Kött, sås, potatis
Visste du att
Maj 2025

Kött, sås, potatis

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.