Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö