
Pronto kakel har flyttat till ett magasin på en stor gård i Vellinge. Tidigare höll kakelbutiken till på Kompanigatan i Malmö men nu har man blivit med rymligare lokal. Nästa år firar företaget 20 år. Det drivs som ett familjeföretag av makarna Carina och Christian Bergh tillsammans med sönerna Casper och Christoffer. Carina framhåller att kakeltrender, precis som alla andra trender, går i vågor.
– Har man varit med i branschen så pass länge som vi har så ser man hur efterfrågan skiftar. Idag vill många ha en naturlig look i sina hem med naturliga material och färger, som gärna kompletteras med sten och betong, säger Carina Bergh.
I och med flytten tar familjen tillfället i akt och byter ut det gamla kaklet mot nytt, men det italienska kaklet som är lite av företagets nisch finns fortfarande kvar.
– Vi bodde i Italien i mitten av 2000-talet där vi hyrde ett hus av en italienare som jobbade med kakel. Så vi började sälja vackert italienskt kakel till Sverige, och på den vägen är det, säger Carina Bergh.
Pronto kakel har flyttat till ett magasin på en stor gård i Vellinge. Tidigare höll kakelbutiken till på Kompanigatan i Malmö men nu har man blivit med rymligare lokal. Nästa år firar företaget 20 år. Det drivs som ett familjeföretag av makarna Carina och Christian Bergh tillsammans med sönerna Casper och Christoffer. Carina framhåller att kakeltrender, precis som alla andra trender, går i vågor.
– Har man varit med i branschen så pass länge som vi har så ser man hur efterfrågan skiftar. Idag vill många ha en naturlig look i sina hem med naturliga material och färger, som gärna kompletteras med sten och betong, säger Carina Bergh.
I och med flytten tar familjen tillfället i akt och byter ut det gamla kaklet mot nytt, men det italienska kaklet som är lite av företagets nisch finns fortfarande kvar.
– Vi bodde i Italien i mitten av 2000-talet där vi hyrde ett hus av en italienare som jobbade med kakel. Så vi började sälja vackert italienskt kakel till Sverige, och på den vägen är det, säger Carina Bergh.

Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.

Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.

Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö