
Ostron (Ostreidae) är namnet på olika typer av mollusker (blötdjur) som lever på hårt underlag i grunt, ganska varmt, salt och rent vatten. Ostronet är tvåkönat, det börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts. I Sverige finns ostron endast på västkusten då de kräver en salthalt på minst 25 promille för att kunna fortplanta sig. Fram till 2006 har bara arten europeiskt ostron (Ostrea edulis) funnits i Sverige, men 2007 upptäcktes det japanska jätteostronet (Crassostrea gigas) vid Bovallstrand. Ostron är inte bara bra för att rena haven, de är dessutom nyttiga. Utöver protein innehåller de Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, A, D och E.
Ostron (Ostreidae) är namnet på olika typer av mollusker (blötdjur) som lever på hårt underlag i grunt, ganska varmt, salt och rent vatten. Ostronet är tvåkönat, det börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts. I Sverige finns ostron endast på västkusten då de kräver en salthalt på minst 25 promille för att kunna fortplanta sig. Fram till 2006 har bara arten europeiskt ostron (Ostrea edulis) funnits i Sverige, men 2007 upptäcktes det japanska jätteostronet (Crassostrea gigas) vid Bovallstrand. Ostron är inte bara bra för att rena haven, de är dessutom nyttiga. Utöver protein innehåller de Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, A, D och E.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö