
Vad 70 meter hög vattentank för fjärrvärme
Var Norra hamnen, Malmö
Status Arkitekttävling avgjord
Byggherre Eon
Norra hamnen ska i framtiden bli centrum för Malmös energiproduktion och infrastruktur. Som en del i detta planeras ett nytt landmärke vid Spillepengen, i form av en 70 meter hög vattentank.
Tanken är ett led i utbyggnaden av fjärrvärmesystemet och ska kunna innehålla 45 miljoner liter varmvatten.
Det vinnande bidraget i den nyligen avgjorda arkitekttävlingen är formmässigt inspirerat av ett timglas.
Norra hamnen ska i framtiden bli centrum för Malmös energiproduktion och infrastruktur. Som en del i detta planeras ett nytt landmärke vid Spillepengen, i form av en 70 meter hög vattentank.
Tanken är ett led i utbyggnaden av fjärrvärmesystemet och ska kunna innehålla 45 miljoner liter varmvatten.
Det vinnande bidraget i den nyligen avgjorda arkitekttävlingen är formmässigt inspirerat av ett timglas.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö