Nya planer på Universitetsholmen

Byggnytt
November 2025
Nya planer på Universitetsholmen

Fakta

Vad Nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter
Var Universitetsholmen, Malmö
När Förväntad byggstart 2027
Byggherre Skanska och Riksbyggen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen.
 Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter.
 Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen.
 Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter.
 Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/nya-planer-pa-universitetsholmen

Fler artiklar

Läs
Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Läs
Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Läs
Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.