
Slottsstaden får en ny kvarterskrog när nya ägare tar över Kamakis lokal på Roslins väg. Det är restaurangchefen från Siesta på Gamla Väster, Ivan Ubilla Munoz, som slagit sig samman med Alex Pidiakis som driver Marie Antoinette på Drottningtorget.
När Malmö stad korade ”årets uteservering” 2007 fick Restaurang Kamaki ett hedersomnämnande och duon hoppas kunna öppna i augusti med upp till hundra sittplatser inomhus och någonstans mellan 60 och 80 utomhus.
Slottsstaden får en ny kvarterskrog när nya ägare tar över Kamakis lokal på Roslins väg. Det är restaurangchefen från Siesta på Gamla Väster, Ivan Ubilla Munoz, som slagit sig samman med Alex Pidiakis som driver Marie Antoinette på Drottningtorget.
När Malmö stad korade ”årets uteservering” 2007 fick Restaurang Kamaki ett hedersomnämnande och duon hoppas kunna öppna i augusti med upp till hundra sittplatser inomhus och någonstans mellan 60 och 80 utomhus.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö