En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Fredagen 18 november var det säsongsavslutning på Galore After Work. Fullbokad gästlista. Fina drinkar. Fina gäster och skön musik av Jesaja Eye.
Fredagen 18 november var det säsongsavslutning på Galore After Work. Fullbokad gästlista. Fina drinkar. Fina gäster och skön musik av Jesaja Eye.
Fredagen 18 november var det säsongsavslutning på Galore After Work. Fullbokad gästlista. Fina drinkar. Fina gäster och skön musik av Jesaja Eye.
Fredagen 16 december arrangerades Galore Weekends julfest på Koi. Grym musik från 11 Djs och musiker. Fullbokad gästlista och 400 trevliga gäster.
Fredagen 16 december arrangerades Galore Weekends julfest på Koi. Grym musik från 11 Djs och musiker. Fullbokad gästlista och 400 trevliga gäster.
Fredagen 16 december arrangerades Galore Weekends julfest på Koi. Grym musik från 11 Djs och musiker. Fullbokad gästlista och 400 trevliga gäster.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö