
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!

Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!

I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.

I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.

I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö