En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.
En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.
En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.
När många tillverkare av humanoida robotar satsar på blanksvarta high tech-utföranden går norska 1X mot strömmen med sitt senaste koncept, Neo Gamma. Modellen som utformats för att fungera i hemmet med att dammsuga och tvätta är klädd i en beige stickad strumpa för att bättre smälta in och för att ge ett vänligare intryck. Lite mer bullbakare och lite mindre Terminator, helt enkelt. Vi tror de flesta av oss längtar tills den kommer ut på marknaden.
När många tillverkare av humanoida robotar satsar på blanksvarta high tech-utföranden går norska 1X mot strömmen med sitt senaste koncept, Neo Gamma. Modellen som utformats för att fungera i hemmet med att dammsuga och tvätta är klädd i en beige stickad strumpa för att bättre smälta in och för att ge ett vänligare intryck. Lite mer bullbakare och lite mindre Terminator, helt enkelt. Vi tror de flesta av oss längtar tills den kommer ut på marknaden.
När många tillverkare av humanoida robotar satsar på blanksvarta high tech-utföranden går norska 1X mot strömmen med sitt senaste koncept, Neo Gamma. Modellen som utformats för att fungera i hemmet med att dammsuga och tvätta är klädd i en beige stickad strumpa för att bättre smälta in och för att ge ett vänligare intryck. Lite mer bullbakare och lite mindre Terminator, helt enkelt. Vi tror de flesta av oss längtar tills den kommer ut på marknaden.
Den möjligen snyggaste kameran i modern tid har precis kommit ut på marknaden. Sigma, som gjort sig ett stort namn främst med objektiv till andra kameramärken, har släppt Sigma BF. Att den har fullformatsensor och alla imponerande stats känns givet. Det är designen som överraskar. Att de fått till ett taktilt snurrhjul för att bläddra bland bilderna man tagit är ett stort plus.
Den möjligen snyggaste kameran i modern tid har precis kommit ut på marknaden. Sigma, som gjort sig ett stort namn främst med objektiv till andra kameramärken, har släppt Sigma BF. Att den har fullformatsensor och alla imponerande stats känns givet. Det är designen som överraskar. Att de fått till ett taktilt snurrhjul för att bläddra bland bilderna man tagit är ett stort plus.
Den möjligen snyggaste kameran i modern tid har precis kommit ut på marknaden. Sigma, som gjort sig ett stort namn främst med objektiv till andra kameramärken, har släppt Sigma BF. Att den har fullformatsensor och alla imponerande stats känns givet. Det är designen som överraskar. Att de fått till ett taktilt snurrhjul för att bläddra bland bilderna man tagit är ett stort plus.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö