
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

Bläcksvart eller ljus som bärnsten, stora runda korn som spricker delikat mellan tänderna och små dyra godbitar av smörig, nötig havssälta. Kaviar är en råvara som kan uppgå till 120 000 kronor kilot. Men det är också en lyxråvara vars kilopris har halverats de senaste tio åren, vilket gör att den nu tar sig in på allt fler menyer och i än mer kreativa anrättningar och trendar över hela världen. Kaviarhandeln genomgår en revolution. Den kan dyka upp på allt från mozarellasticks till toppen av en ramensoppa och vips finns den på din tartar på kvarterskrogen långt från vita dukar. Dessutom råder det en tik-tok-trend där Gen Z fotar sig själva när de äter kaviar från handen, vilket bland annat fått försäljningen av exklusiv kaviar att öka med 76% i England. Trenden tros ha startat efter ett avsnitt av The Real Housewives of New York

Bläcksvart eller ljus som bärnsten, stora runda korn som spricker delikat mellan tänderna och små dyra godbitar av smörig, nötig havssälta. Kaviar är en råvara som kan uppgå till 120 000 kronor kilot. Men det är också en lyxråvara vars kilopris har halverats de senaste tio åren, vilket gör att den nu tar sig in på allt fler menyer och i än mer kreativa anrättningar och trendar över hela världen. Kaviarhandeln genomgår en revolution. Den kan dyka upp på allt från mozarellasticks till toppen av en ramensoppa och vips finns den på din tartar på kvarterskrogen långt från vita dukar. Dessutom råder det en tik-tok-trend där Gen Z fotar sig själva när de äter kaviar från handen, vilket bland annat fått försäljningen av exklusiv kaviar att öka med 76% i England. Trenden tros ha startat efter ett avsnitt av The Real Housewives of New York

Bläcksvart eller ljus som bärnsten, stora runda korn som spricker delikat mellan tänderna och små dyra godbitar av smörig, nötig havssälta. Kaviar är en råvara som kan uppgå till 120 000 kronor kilot. Men det är också en lyxråvara vars kilopris har halverats de senaste tio åren, vilket gör att den nu tar sig in på allt fler menyer och i än mer kreativa anrättningar och trendar över hela världen. Kaviarhandeln genomgår en revolution. Den kan dyka upp på allt från mozarellasticks till toppen av en ramensoppa och vips finns den på din tartar på kvarterskrogen långt från vita dukar. Dessutom råder det en tik-tok-trend där Gen Z fotar sig själva när de äter kaviar från handen, vilket bland annat fått försäljningen av exklusiv kaviar att öka med 76% i England. Trenden tros ha startat efter ett avsnitt av The Real Housewives of New York

Bang & Olufsen har släppt en serie ”Recreated Classics” med bland annat Beosystem 9000c. För den som inte minns är det en ljudanläggning med CD-växlare för 6 CD-skivor (med etiketten utåt så man ser vilka skivor som sitter i). Den återskapade klassikern ska ha uppdaterad insida och som vi minns det såg högtalarna annorlunda ut när Beosound 9000 lanserades 1996 (Det var högtalarna BeoLab 8000 från 1992 som ”alla” hade till detta systemet, som vi minns det).

Bang & Olufsen har släppt en serie ”Recreated Classics” med bland annat Beosystem 9000c. För den som inte minns är det en ljudanläggning med CD-växlare för 6 CD-skivor (med etiketten utåt så man ser vilka skivor som sitter i). Den återskapade klassikern ska ha uppdaterad insida och som vi minns det såg högtalarna annorlunda ut när Beosound 9000 lanserades 1996 (Det var högtalarna BeoLab 8000 från 1992 som ”alla” hade till detta systemet, som vi minns det).

Bang & Olufsen har släppt en serie ”Recreated Classics” med bland annat Beosystem 9000c. För den som inte minns är det en ljudanläggning med CD-växlare för 6 CD-skivor (med etiketten utåt så man ser vilka skivor som sitter i). Den återskapade klassikern ska ha uppdaterad insida och som vi minns det såg högtalarna annorlunda ut när Beosound 9000 lanserades 1996 (Det var högtalarna BeoLab 8000 från 1992 som ”alla” hade till detta systemet, som vi minns det).

Motocross-entusiaster lär säga att Ba-ba-ba-baaaaa! Rrrrunn tunn tunn tunn! och Mmroaaaaarw! är en del av upplevelsen, men Dust Motos Model_1 är elektrisk och därmed ljudlös. Vad som istället kittlar är 500Nm vridmoment och 35 hk på en 90 kg crosshoj. Sign me up coach!

Motocross-entusiaster lär säga att Ba-ba-ba-baaaaa! Rrrrunn tunn tunn tunn! och Mmroaaaaarw! är en del av upplevelsen, men Dust Motos Model_1 är elektrisk och därmed ljudlös. Vad som istället kittlar är 500Nm vridmoment och 35 hk på en 90 kg crosshoj. Sign me up coach!

Motocross-entusiaster lär säga att Ba-ba-ba-baaaaa! Rrrrunn tunn tunn tunn! och Mmroaaaaarw! är en del av upplevelsen, men Dust Motos Model_1 är elektrisk och därmed ljudlös. Vad som istället kittlar är 500Nm vridmoment och 35 hk på en 90 kg crosshoj. Sign me up coach!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö