
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

Fredagen den 29 januari var det galamiddag med Skånska Gastronomipriset & SMA Stipendium. Galore var på plats och minglade.

Fredagen den 29 januari var det galamiddag med Skånska Gastronomipriset & SMA Stipendium. Galore var på plats och minglade.

Fredagen den 29 januari var det galamiddag med Skånska Gastronomipriset & SMA Stipendium. Galore var på plats och minglade.

Den 6 november hölls årets sista Galore AW på Kv. Caroli. Modevisning från 1880, frisyrer från Larsson & Lange och mat och dryck från Köttbaren. Gästlistan givetvis proppfull...

Den 6 november hölls årets sista Galore AW på Kv. Caroli. Modevisning från 1880, frisyrer från Larsson & Lange och mat och dryck från Köttbaren. Gästlistan givetvis proppfull...

Den 6 november hölls årets sista Galore AW på Kv. Caroli. Modevisning från 1880, frisyrer från Larsson & Lange och mat och dryck från Köttbaren. Gästlistan givetvis proppfull...

När Eriks på Limhamn bjöd in till ett kvällsevent samlades Limhamnbor och VIP-kunder för att mingla. Galore var givetvis på plats.

När Eriks på Limhamn bjöd in till ett kvällsevent samlades Limhamnbor och VIP-kunder för att mingla. Galore var givetvis på plats.

När Eriks på Limhamn bjöd in till ett kvällsevent samlades Limhamnbor och VIP-kunder för att mingla. Galore var givetvis på plats.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö