Ny kvarterskrog i Mat & Choklads lokaler

Nyöppnat
Maj 2024
Ny kvarterskrog i Mat & Choklads lokaler

Fakta

En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
 Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
 Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
 – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
 – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
 Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
 Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
 – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
 – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/ny-kvarterskrog-i-mat-choklads-lokaler

Fler artiklar

Läs
Blåmusslor
Mat & Dryck
December 2025

Blåmusslor

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Blåmusslor
Mat & Dryck
December 2025

Blåmusslor

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Blåmusslor
Mat & Dryck
December 2025

Blåmusslor

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Blåmusslor
Mat & Dryck
December 2025

Blåmusslor

Blåmussla (Mytilus edulis) är ett blötdjur som ingår i gruppen musslor. Skalet består av två skalhalvor, som är mörka med en blåskimrande nyans. I Sverige blir blåmusslorna större på Västkusten än i Östersjön, där de oftast är mindre än genomsnittet. Blåmusslor är hälsosamma eftersom de är en mager källa till högkvalitativt protein, omega-3-fettsyror, vitamin B12, jod och selen. De är även miljövänliga, då de bidrar till att minska övergödning genom att filtrera vattnet och ta upp kväve och fosfor.

Läs
Tunga elmaskiner testas i Helsingborg
Näringsliv
December 2025

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg
Näringsliv
December 2025

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg
Näringsliv
December 2025

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg
Näringsliv
December 2025

Tunga elmaskiner testas i Helsingborg

Swerock testar under hösten helelektriska tunga maskiner från Volvo i ett pilotprojekt i Helsingborg. Under två månader används en 20-tons hjullastare och en eldriven Volvo FMX-lastbil i ett VA-arbete för MVB Syd. Målet är att se hur maskinerna fungerar i praktiken – hur länge de kan köras, hur ofta de behöver laddas och hur effektiva de är. – Det här är ett viktigt steg i vårt arbete med att elektrifiera anläggningsarbeten och leda den gröna omställningen i branschen, säger Linus Delin, arbetschef på Swerock.

Läs
Fiddlehead ferns
Mat & Dryck
December 2025

Fiddlehead ferns

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Fiddlehead ferns
Mat & Dryck
December 2025

Fiddlehead ferns

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Fiddlehead ferns
Mat & Dryck
December 2025

Fiddlehead ferns

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Fiddlehead ferns
Mat & Dryck
December 2025

Fiddlehead ferns

Späda skott från ormbunken strutsbräken (Matteuccia struthiopteris) kan ätas som en delikatess, likt sparris. De kallas ”fiddleheads” på engelska eftersom de liknar huvudet på en fiol. För att äta dem ska man plocka de små skotten, koka dem och sedan servera med smör, salt och citron.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.