
Den nya italienska krogen Bosco har öppnat på Drottninggatan i Helsingborg. Förutom att fokusera på det italienska köket har menyn också spanska och franska influenser. Ägaren Andreas Ottosson ser fram emot att för första gången öppna eget.
– Vi hoppas få en bred variation av besökare och har därför anpassat vår meny med olika storlekar och prisklasser på rätterna. På så sätt kan vi se till att det finns något som passar alla! Med Bosco vill vi skapa en självklar mötesplats i city där alla känner sig välkomna, säger Andreas Ottosson.
Den nya italienska krogen Bosco har öppnat på Drottninggatan i Helsingborg. Förutom att fokusera på det italienska köket har menyn också spanska och franska influenser. Ägaren Andreas Ottosson ser fram emot att för första gången öppna eget.
– Vi hoppas få en bred variation av besökare och har därför anpassat vår meny med olika storlekar och prisklasser på rätterna. På så sätt kan vi se till att det finns något som passar alla! Med Bosco vill vi skapa en självklar mötesplats i city där alla känner sig välkomna, säger Andreas Ottosson.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.

Den Malmöbaserade digitala vårdgivaren Yazen har utsetts till Europas näst snabbast växande startup, enligt Sifted. Rankningen bygger på bolagens procentuella omsättningstillväxt de senaste tre åren. – Det här är ett oerhört viktigt kvitto på vår resa, säger vd Fredrik Meurling. På ett år har Yazen vuxit från 150 till 250 medarbetare och mer än fördubblat sina intäkter till 350 miljoner kronor. Bolaget uppger att man nu verkar i sju europeiska länder och har behandlat över 40 000 patienter mot obesitas.

Den Malmöbaserade digitala vårdgivaren Yazen har utsetts till Europas näst snabbast växande startup, enligt Sifted. Rankningen bygger på bolagens procentuella omsättningstillväxt de senaste tre åren. – Det här är ett oerhört viktigt kvitto på vår resa, säger vd Fredrik Meurling. På ett år har Yazen vuxit från 150 till 250 medarbetare och mer än fördubblat sina intäkter till 350 miljoner kronor. Bolaget uppger att man nu verkar i sju europeiska länder och har behandlat över 40 000 patienter mot obesitas.

Den Malmöbaserade digitala vårdgivaren Yazen har utsetts till Europas näst snabbast växande startup, enligt Sifted. Rankningen bygger på bolagens procentuella omsättningstillväxt de senaste tre åren. – Det här är ett oerhört viktigt kvitto på vår resa, säger vd Fredrik Meurling. På ett år har Yazen vuxit från 150 till 250 medarbetare och mer än fördubblat sina intäkter till 350 miljoner kronor. Bolaget uppger att man nu verkar i sju europeiska länder och har behandlat över 40 000 patienter mot obesitas.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö