
Björn Holmström, grundare av NSS Water Enhancement Technology, är vinnare av Skapa-priset i Västsverige. Företaget utvecklar en lösning för att möta den industriella efterfrågan av rent vatten, till en början för att tillverka halvledare.
”Bristen på vatten är en av vår tids stora utmaningar, och juryn ser här en innovation som kan skapa förändring i en industri som omsätter miljarder”, skriver juryn i sin motivering.
Skapa-priset är Sveriges största innovationspris. I november väntar riksfinalen i Stockholm, där vinnaren tilldelas en halv miljon kronor.
Björn Holmström, grundare av NSS Water Enhancement Technology, är vinnare av Skapa-priset i Västsverige. Företaget utvecklar en lösning för att möta den industriella efterfrågan av rent vatten, till en början för att tillverka halvledare.
”Bristen på vatten är en av vår tids stora utmaningar, och juryn ser här en innovation som kan skapa förändring i en industri som omsätter miljarder”, skriver juryn i sin motivering.
Skapa-priset är Sveriges största innovationspris. I november väntar riksfinalen i Stockholm, där vinnaren tilldelas en halv miljon kronor.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö