Björn Holmström, grundare av NSS Water Enhancement Technology, är vinnare av Skapa-priset i Västsverige. Företaget utvecklar en lösning för att möta den industriella efterfrågan av rent vatten, till en början för att tillverka halvledare.
”Bristen på vatten är en av vår tids stora utmaningar, och juryn ser här en innovation som kan skapa förändring i en industri som omsätter miljarder”, skriver juryn i sin motivering.
Skapa-priset är Sveriges största innovationspris. I november väntar riksfinalen i Stockholm, där vinnaren tilldelas en halv miljon kronor.
Björn Holmström, grundare av NSS Water Enhancement Technology, är vinnare av Skapa-priset i Västsverige. Företaget utvecklar en lösning för att möta den industriella efterfrågan av rent vatten, till en början för att tillverka halvledare.
”Bristen på vatten är en av vår tids stora utmaningar, och juryn ser här en innovation som kan skapa förändring i en industri som omsätter miljarder”, skriver juryn i sin motivering.
Skapa-priset är Sveriges största innovationspris. I november väntar riksfinalen i Stockholm, där vinnaren tilldelas en halv miljon kronor.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö