Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust.
– Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica.
Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away.
– Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust.
– Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica.
Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away.
– Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Mobello säljer mobiltillbehör och utför även reparationer. I dag har man sex butiker i Stockholm och en i Uppsala, och satsar snart söderut. – Det känns jätteroligt! Vi har velat expandera till Göteborg i många år men har skyndat långsamt. Och nu fick vi möjlighet. Femman och Nordstan är en av de bästa handelsplatserna i landet, fastslår Martin Ernestam, vd för Mobello. Kedjan tillhandahåller mobiltillbehör och accessoarer, som skal, laddare, skärmskydd, hållare och hörlurar. Den nya butiken öppnas i mitten av november.
Mobello säljer mobiltillbehör och utför även reparationer. I dag har man sex butiker i Stockholm och en i Uppsala, och satsar snart söderut. – Det känns jätteroligt! Vi har velat expandera till Göteborg i många år men har skyndat långsamt. Och nu fick vi möjlighet. Femman och Nordstan är en av de bästa handelsplatserna i landet, fastslår Martin Ernestam, vd för Mobello. Kedjan tillhandahåller mobiltillbehör och accessoarer, som skal, laddare, skärmskydd, hållare och hörlurar. Den nya butiken öppnas i mitten av november.
Mobello säljer mobiltillbehör och utför även reparationer. I dag har man sex butiker i Stockholm och en i Uppsala, och satsar snart söderut. – Det känns jätteroligt! Vi har velat expandera till Göteborg i många år men har skyndat långsamt. Och nu fick vi möjlighet. Femman och Nordstan är en av de bästa handelsplatserna i landet, fastslår Martin Ernestam, vd för Mobello. Kedjan tillhandahåller mobiltillbehör och accessoarer, som skal, laddare, skärmskydd, hållare och hörlurar. Den nya butiken öppnas i mitten av november.
Kafé, bar och bistro. Det tänker sig Robert Hedman, vars Cigarren på Järntorget har blivit en institution. Hans nya ställe ska öppnas bara ett stenkast därifrån. – Lite oväntat blev jag erbjuden en lokal bredvid nya Hotel Draken. Det är en väldigt bra plats med ett fantastiskt solläge, säger Robert Hedman. Tidigare hyste lokalen kaféet Jernet, som drevs av Folket hus. Det namnet lär få vara kvar. I övrigt är det mesta ett oskrivet blad. – Jag ska börja med ett kafé och är öppen för att prova olika saker. Sedan låter jag allt växa fram. Jag har ingen exakt tidplan, en vacker dag så öppnar jag bara stället, konstaterar Hedman.
Kafé, bar och bistro. Det tänker sig Robert Hedman, vars Cigarren på Järntorget har blivit en institution. Hans nya ställe ska öppnas bara ett stenkast därifrån. – Lite oväntat blev jag erbjuden en lokal bredvid nya Hotel Draken. Det är en väldigt bra plats med ett fantastiskt solläge, säger Robert Hedman. Tidigare hyste lokalen kaféet Jernet, som drevs av Folket hus. Det namnet lär få vara kvar. I övrigt är det mesta ett oskrivet blad. – Jag ska börja med ett kafé och är öppen för att prova olika saker. Sedan låter jag allt växa fram. Jag har ingen exakt tidplan, en vacker dag så öppnar jag bara stället, konstaterar Hedman.
Kafé, bar och bistro. Det tänker sig Robert Hedman, vars Cigarren på Järntorget har blivit en institution. Hans nya ställe ska öppnas bara ett stenkast därifrån. – Lite oväntat blev jag erbjuden en lokal bredvid nya Hotel Draken. Det är en väldigt bra plats med ett fantastiskt solläge, säger Robert Hedman. Tidigare hyste lokalen kaféet Jernet, som drevs av Folket hus. Det namnet lär få vara kvar. I övrigt är det mesta ett oskrivet blad. – Jag ska börja med ett kafé och är öppen för att prova olika saker. Sedan låter jag allt växa fram. Jag har ingen exakt tidplan, en vacker dag så öppnar jag bara stället, konstaterar Hedman.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö