Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust.
– Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica.
Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away.
– Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust.
– Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica.
Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away.
– Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö