Efter flera år i Stockholm och i rollen som konditoransvarig på NK:s Art Bakery var det dags att vända hem till barndomsstaden Malmö. I slutet av april öppnar Glenn Sjögren sitt Percy’s pastries på Limhamn.
– Det är ett område som växer och har klientelet för det jag vill skapa, säger han.
Det blir tio sittplatser inomhus och sex stycken utanför.
– Efter att ha kollat runt på olika lokaler så kände jag att just denna hade det jag sökte. Den ligger på en vacker plats och nära havet vilket känns underbart.
Hos Percy’s pastries kommer det dagligen att finnas sex till åtta olika bakverk samt klassiker som morotskaka, biskvier, skumtoppar och chokladbollar. Sortimentet kommer också bestå av tre olika tårtor, samt ytterligare tårtor som går att förbeställa.
– Minttårtan skapade jag på NK när jag jobbade där och den vill jag gärna fortsätta göra. Den består av en krämig mörk chokladmousse, en mintplatta, ett tunt lager av vaniljpannacotta med en krispig chokladmarängbotten, säger Glenn Sjögren.
Efter flera år i Stockholm och i rollen som konditoransvarig på NK:s Art Bakery var det dags att vända hem till barndomsstaden Malmö. I slutet av april öppnar Glenn Sjögren sitt Percy’s pastries på Limhamn.
– Det är ett område som växer och har klientelet för det jag vill skapa, säger han.
Det blir tio sittplatser inomhus och sex stycken utanför.
– Efter att ha kollat runt på olika lokaler så kände jag att just denna hade det jag sökte. Den ligger på en vacker plats och nära havet vilket känns underbart.
Hos Percy’s pastries kommer det dagligen att finnas sex till åtta olika bakverk samt klassiker som morotskaka, biskvier, skumtoppar och chokladbollar. Sortimentet kommer också bestå av tre olika tårtor, samt ytterligare tårtor som går att förbeställa.
– Minttårtan skapade jag på NK när jag jobbade där och den vill jag gärna fortsätta göra. Den består av en krämig mörk chokladmousse, en mintplatta, ett tunt lager av vaniljpannacotta med en krispig chokladmarängbotten, säger Glenn Sjögren.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö