Mugwort’s i Gamlestans fabriker

Nyöppnat
Maj 2024
Mugwort’s i Gamlestans fabriker

Fakta

Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
 Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
 – Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
 Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.

Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
 Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
 – Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
 Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/mugworts-i-gamlestans-fabriker

Fler artiklar

Läs
Världens största vedbrasa
Underhållning
September 2022

Världens största vedbrasa

31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.

Världens största vedbrasa
Underhållning
September 2022

Världens största vedbrasa

31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.

Världens största vedbrasa
Underhållning
September 2022

Världens största vedbrasa

31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.

Världens största vedbrasa
Underhållning
September 2022

Världens största vedbrasa

31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.

Läs
Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Läs
Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.