Mugwort’s i Gamlestans fabriker

Nyöppnat
Maj 2024
Mugwort’s i Gamlestans fabriker

Fakta

Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
 Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
 – Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
 Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.

Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
 Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
 – Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
 Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/mugworts-i-gamlestans-fabriker

Fler artiklar

Läs
Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Macka med friterad kyckling, kålsallad och chilimajo

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Läs
Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Läs
Nordiskt
Arkitektur & Inredning
Jul/Nyår 2022

Nordiskt

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Nordiskt
Arkitektur & Inredning
Jul/Nyår 2022

Nordiskt

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Nordiskt
Arkitektur & Inredning
Jul/Nyår 2022

Nordiskt

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Nordiskt
Arkitektur & Inredning
Jul/Nyår 2022

Nordiskt

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.