
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
– Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
– Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
– Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
– Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö