Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
– Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
– Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
– Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
– Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö